Background

خون آمریکایی‌ها رنگین‌تراز دختران شین آباد

برای نشان دادن اعتراض به "اشـــــــــــتراک بگذاریـــــــــد" 
 آقای احمدی نژاد ، خون آمریکایی‌ها رنگین‌تر از دختران شین آباد است؟! 
آیا انتظار برای صدور یک پیام تسلیت توقع زیادی است؟ 
آیا بیانش آنقدر برای شما و مشاورانتان سنگین است؟ 
یادتان می آوریم شما اول باید جوابگوی ما باشید!   

پیام تسلیت محمود احمدی‌نژاد خطاب به "ملت ارجمند آمریکا" به خاطر حادثه تیراندازی در یک دبستان با واکنش‌های مختلفی روبرو شده. یک نماینده مجلس می‌پرسد چرا احمدی‌نژاد نسبت به حوادث مشابه در ایران بی‌تفاوت است؟  دو روز پس از حادثه تیراندازی در یک مدرسه آمریکایی محمود احمدی‌نژاد با ارسال پیامی "تاثر عمیق" خود را به خاطر "قتل ۲۰ کودک و ۷ آموزگار بی‌گناه آمریکایی" به اطلاع مردم این کشور رساند.  چند ساعت پس از تیراندازی در مدرسه "ساندی هوک" شهر نیوتاون اداره ارتباطات وزارت خارجه جمهوری اسلامی به نقل از سخنگوی این وزارت‌خانه، رامین مهمانپرست این واقعه را حزن‌انگیز خواند و با خانواده قربانیان ابراز همدردی کرد.  

*چراغی که به خانه رواست... 
محمد صالح جوکار، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ۲۷ آذر به سایت خبری فرارو می‌گوید، پیام احمدی‌نژاد به مردم آمریکا "اگر چه از بعد انسانی قابل توجه است اما باید توجه داشت که چراغی که به خانه رواست به مسجد حرام است."  جوکار می‌پرسد: مگر می‌شود نسبت به اتفاقاتی که در گوشه گوشه کشور از قبیل سیل، زلزله، حادثه منجر به فوت دانش‌آموزان اعزامی به اردوی راهیان نور یا آتش‌سوزی در مدرسه شین‌آباد که مرگ چند تن از دختران دانش‌آموز این مدرسه را در پی داشت؛ بی‌تفاوت بود اما به سرعت به حوادث و وقایع خارج از مرز‌ها واکنش نشان داد.  

یکی از تازه‌ترین نمونه‌هایی که این نماینده مجلس به آن اشاره می‌کند آتش‌سوزی روز چهارشنبه ۱۵ آذر در کلاس مدرسه‌ای در روستای شین‌آباد شهرستان پیرانشهر است. در این حادثه بر اثر نشت نفت از بخاری و نبود امکانات کافی برای مواجهه با چنین رویدادی حدود سی داشن‌آموز دچار سوختگی شدند که یکی از آنها فوت شد و حال چند دانش‌آموز دیگر از آنها وخیم گزارش شده است.  

*تعاملات بین‌المللی در کنار غفلت داخلی
 محمدصالح جوکار می‌گوید اگر چه همدردی با دولت‌ها و ملت‌ها در عرف دیپلماتیک کاری ضروری و پسندیده محسوب می‌شود "اما بهتر است توجه به تعاملات بین‌المللی در کنار توجه به ارتباطات داخلی و همراهی با مردم داخل کشور باشد."  عضو کمیسیون امنیت ملی با اشاره به این که حضور مسئولان در مناطق حادثه‌دیده‌ی داخل کشور هم وظیفه است هم "در عرف و فرهنگ ما توصیه شده" می‌افزاید: «بر اساس همین فرهنگ است که وقتی خودمان نمی‌توانیم برای ابراز همدردی در محل حادثه حضور پیدا کنیم نماینده‌ای را به نمایندگی اعزام می‌کنیم که در حادثه‌های که اخیر در کشور بروز پیدا کرده است شاهد حضور پررنگ نمایندگان دولت برای ابراز همدردی نبوده‌ایم.»  

*انتظارات برآورده نشده در زلزله آذربایجان 
چنین انتقادهایی در مرداد ماه سال جاری و پس از زمین‌لرزه ۲۱ مرداد در استان آذربایجان شرقی نیز تکرار شده است. احمدی‌نژاد دو روز پس از زلزله نه تنها سفر خود و هیات همراهش به عربستان را به تعویق نینداخت بلکه به قصد زیارت یک روز زودتر از برگزاری اجلاس سازمان همکاری اسلامی در مکه، عازم عربستان شد.  غلامحسین مسعودی ریحان نماینده سابق آذربایجان در مجلس ۲۵ مرداد در گفتگو با خبرگزاری ایلنا گفت: عدم تسلیت رئیس جمهور به مردم داغدار آذربایجان بخصوص شهرستان‌های زلزله دیده اهر، هریس و ورزقان نشان از این دارد که او در برابر ملت خود آنگونه كه انتظار می‌رود احساس مسئولیت نمی‌کند.  احمدی‌نژاد ۲۴ مرداد طی پیامی درگذشت مادر رئیس‌جمهوری سیرالئون را به او و مردم این کشور تسلیت گفته بود. این اقدام با واکنش منفی برخی از نمایندگان شهرهای منطقه در مجلس روبرو شد.  

*دوست‌یابی با واسطه جرم و جنایت 
برخی از ناظران پیام تسلیت اعضای دولت را گامی دیگری در جهت نشان دادن چراغ سبز به آمریکا برای مذاکرات مستقیم و برقراری ارتباط ارزیابی می‌کنند. مصطفی ترک همدانی، وکیل پایه یک دادگستری در یادداشتی که ۲۷ آذر در سایت خبرآنلاین منتشر شد خطاب به احمدی‌نژاد نوشت: «جناب رییس جمهور! اگر بنا به دوستی و دوست یافتن و نگهداری آن باشد چه کسی بهتر از پدران و مادران شین‌آبادی؟»  

برخی از منابع خبری حامیان دولت پیام احمدی‌نژاد را "رسوا کننده‌ی ناتوانی آمریکا در تامین امنیت در کشور خود" ارزیابی کرده‌اند.محمود احمدی‌نژاد در پیام خود خطاب به مردم آمریکا خواستار تجدیدنظر اساسی در "سیاست‌ها و برنامه‌هایی که بر اساس منافع مادی و سودجویی عده‌ای خاص طراحی و اجرا می‌شود و آثار مخرب فراوانی در روح آحاد جامعه و بویژه کودکان و نوجوانان معصوم می‌گذارد" شده است.  احمدی‌نژاد در خاتمه پیام خود ابراز امیدواری می‌کند "روزی شاهد آن باشیم که ملت‌ها در جهانی سرشار از عشق و محبت و دوستی در کنار یکدیگر زندگی کنند."  مصطفی ترک همدانی در یادداشت انتقادی خود می‌نویسد: «بعید بدانم حادثه شین‌آباد برای رییس جمهور کمتر از ساندی هوک باشد اما خدا آنروز را نیاورد که برای یافتن فرصت دوستی با بیگانگان در انتظار جرم و جنایت در آن کشورها بنشینیم.» 

*آقایان یادشان رفته قضاوت با کیست! 
بحث این نیست که چرا آقای احمدی نژاد با مردم آمریکا ابراز همدردی کرده است بلکه بحث بر سر این است که صدور پیام و ابراز همدردی برای زلزله زدگان آذربایجانی و آتش گرفتگان پیرانشهری اولویت دارد یا صدور پیام برای آمریکایی‌ها؟ آیا انتظار برای صدور یک پیام تسلیت از سوی رئیس‌جمهور ایران برای حادثه ای که در ایران رخ داده و بالغ بر ۳۰۰ نفر از آنان را به کام مرگ فرستاده است، توقع زیادی است؟   گمان نمی رود این توقع، توقع زیادی باشد بلکه کمترین انتظار به شمار می آید. 

با این وجود جناب رئیس‌جمهور اتفاقاتی که در آذربایجان شرقی و پیرانشهر رخ داده است را تا آن حد حائز اهمیت ندیده است که شخصا برای آن وارد عمل شود ولی در عوض وظیفه فوری خود دیده برای آمریکایی‌ها دل بسوزاند . بدون اینکه خود به قضاوت بنشینیم از آقای رئیس‌جمهور و مشاوران و معاونانش می پرسیم: مردم درباره این نوع رفتارهای شما چه قضاوتی باید بکنند؟

    ๑۩۞۩๑*رویــــــــای آزادی*๑۩۞۩๑


برچسب:
Share

لطفـــــــا عقاید خود را بدون توهین به افراد و اشخاص حقیقی و حقوقی بیان بفرمایید...